GETTAB
Om företaget

Om Företaget


Gotlands El & Tele Teknik AB startades 2002 av Leif Pettersson och Dick Engqvist som service/entreprenad företag inom el teknikbranschen. Då i första hand inom olika typer av installations uppdrag men även inslag av konsult uppdrag som projektering, projektledning och totalentreprenader.

Leif och Dick arbetade innan starten bl.a. inom Asea sedermera ABB koncernen i nästan 40 respektive 20 år. Båda startade yrkeslivet som elektriker sedan genom vidare utbildning inom ledning som projektledare och chef. Erfarenheter med praktisk och teoretisk kunskap har det blivit en hel del genom åren. Det från många typer av projekt och entreprenader inom t.ex. kraft, industri, belysning, säkerhet, telekommunikation, m.m.

Företaget etablerade sig snabbt på Gotland som GETTAB efter kundernas önskemål om ett kortare tilltalsnamn.

2005 har personalstyrkan växt till att vara runt tio stycken, detta i takt med att våra olika uppdrag
inom entreprenader, service och eftermarknaden har blivit fler och större.

Våra medarbetare är en handplockad mix av tidigare anställda kollegor som har stor rutin och erfarenhet, till de yngre nyutbildade elektrikerna/ teknikerna med sin ungdomliga entusiasm och nyfikenhet att lära sig. Vid starten har vi haft en ledstjärna om att vara just en mix av anställda allt för att skapa och vara det effektiva laget för våra kunder!

2009 tar Dick över företaget som ensam ägare men Leif fortsätter arbeta kvar med projektledning samt administrativa uppgifter.

Vår framtids strategi är att vi skall fortsätta att vara det tekniskt starka, service och kund inriktade företaget på Gotland. Via de anställda individernas engagemang och deras nyfikenhet samt genom fortbildning skall vi fortsätta utveckla oss som företag och personer för att ligga med i framkant av utvecklingen inom El-teknikbranschen inkl Säkerhet/Tele och kommunikation.